8 måder at leve mere bæredygtigt på for at opnå et bedre klima

8 måder at leve mere bæredygtigt på for at opnå et bedre klima

Verden er under forandring, og vi skal også ændre os. Hvad betyder det? Det betyder, at vi bør gøre vores bedste for at leve på en mere bæredygtig måde. I denne artikel får du 8 nemme måder, hvorpå du kan begynde at leve mere bæredygtigt allerede i dag! – Start med at genanvende og reducere affaldet.

1. Plant et træ i din have eller et andet sted i verden! Du kan plante det selv, bede dine venner om at gøre det samme eller donere penge til plantning af træer gennem organisationer som One Tree Planted. Frivillige vil tage sig af resten!

2. Køb brugt i stedet for nyt, når du kan. Du behøver ikke at købe de nyeste gadgets, du kan måske endda få noget gratis på DBA eller Markedspladsen på Facebook.

3. Brug offentlige transportmidler, når det er muligt, i stedet for at tage bilen. Det er godt for dig og bedre for miljøet! Hvis der ikke er nogen muligheder i nærheden, så prøv at melde dig ind i en samkørsel (eller start selv en) med dine arbejdskolleger eller naboer.

4. Hvis du er nødt til at bruge bilen, så prøv at køre så lidt som muligt ved at kombinere ture og blive sat af på steder, når det er praktisk for andre. Ellers så tag cyklen så meget som muligt, eller gå på dine ben.

5. Undgå, at køb plastik! – Plastik er fremstillet af olie, som kræver en masse naturressourcer at producere og er dårligt for planeten. Det er ikke biologisk nedbrydeligt, så det forårsager bare mere forurening. Du kan begynde med at fjerne plastikposer og erstatte dem med genanvendelige alternativer.

6. Undgå madspild når du laver mad. Du kan mindske din modspil ved at købe en måltidskasse på måltidskassen.com, hvor der er flere forskellige udbydere at vælge imellem, her i blandt Retnemt, kokkens hverdagsmad og HelloFresh Danmark. Skulle der alligevel opstå rester, så brug det i madpakken til dagen efter, eller frys det ned, hvis der er meget.

7. Undgå at købe produkter, der er overemballeret eller pakket ind i plastik. Det er godt for planeten og din pengepung! Det gælder for eksempel, hvis du skalkøbe løse frugter i dit lokale supermarked. Her er der engsposer til benyttelse, men her kan du have dit eget net med!

8. Brug rengøringsmidler, der er mere miljøvenlige. Brug f.eks. eddike og bagepulver til mange ting i huset eller i haven! Det er også billigere.

admin

Lukket for kommentarer.