Alternative sportsgrene du kan dyrke

Alternative sportsgrene du kan dyrke

Der er ingen tvivl om, at sportsgrene som fodbold, håndbold og cykling er de mest udbredte i Danmark. Men hvad hvis du har mod på noget nyt og leder efter andre sportsgrene du kan dyrke?

Så læs med her – vi tager nemlig et kig på andre sportsgrene du kan dyrke hvis du gerne vil i god form. Vi lister en række interessante og knap så udbredte sportsgrene herunder og hvis du leder efter endnu mere motivation til sport og fitness kan du klikke her.

MMA

Mixed Martial Arts startede lidt som en undergrundssport, og det tog noget tid inden det blev helt mainstream. Nu er MMA en af de mest populære sportsgrene i verden, men endnu ikke super udbredt i Danmark, og der er generelt også flere der ser det, end der dyrker sporten.

Heldigvis er der mange klubber rundt omkring i Danmark, så du kan med garanti finde en god klub, hvis du er interesseret i at begynde til MMA.

Det er også en af de mest praktiske sportsgrene at udøve, da du lærer selvforsvar, disciplin og bliver en del af et fællesskab. MMA betragtes som værende mere effektiv end enkeltstående kampsportsdiscipliner, da der i MMA inkluderes teknikker og færdigheder fra alle de mest effektive af dem.

Bowling

Mange ser bowling som ren og skær underholdning. Og det er da også en rigtig sjov fritidsaktivitet. Men vidste du at bowling faktisk også er en sport?

Det er endda en sport, som er nem at træne, da de fleste danske byer har en bowlinghal. Du kan tilmelde dig en bowlingklub, hvor det er muligt at træne og konkurrere med andre. Men du kan også starte stille og roligt ud ved selv at gå ned i den nærmeste bowlinghal og leje en bane fra tid til anden. Det giver mulighed for at øve i eget tempo.

I bowling lærer du teknik og koordination. Armstyrke er også vigtigt, da tungere kugler er mest effektive, men generelt handler det mest om teknikken. Bowling er en rigtig sjov sport og bestemt et godt valg, hvis du vil dyrke en lidt alternativ sportsgren.

Fægtning

Fægtning er en af verdens ældste sportsgrene, da historien som minimum går tilbage til det gamle Egypten. I vesten, og sågar også i Danmark, har fægtning en rig tradition.

Sporten går ud på at kæmpe med sværd eller stikvåben. Det er næsten altid én mod én. Nu om dage bruger man beskyttelsesudstyr og lærer alt det nødvendige inden en rigtig kamp. Derfor er det ikke længere en farlig sportsgren.

Det skal siges, at der er flere discipliner inden for fægtning, og at du før eller siden bør specialisere dig. Der er klubber i de større danske byer, hvor du kan lære at fægte og samtidig konkurrere mod andre, når du er klar til det. Det er en ikonisk og traditionel sportsgren, som er en rigtig god hobby, hvis du har mod på at prøve noget anderledes.

Capoeira

Den brasilianske kampsport capoeira fokuserer lige så meget på dans som på kamp. Det er en af de mere kunstneriske sportsgrene, og den har bestemt noget charme.

Capoeira er ikke super udbredt i Danmark, men i storbyerne er der mulighed for at gå til det. Ellers er det muligt at finde videoer på internettet, hvor du kan lære lidt på egen hånd, indtil du finder en klub.

Historien bag capoeira er også spændende: Kampdansen stammer fra afrikanske slaver, der kom til Brasilien, og her udviklede den sig. Brasilianerne er stadig eksperter, men capoeira har efterhånden bredt sig til det meste af verden og fortsætter med at trække opmærksomhed til sig, netop fordi den er så unik.

Skak

Måske er du ikke til en super fysisk sport og vil hellere dyrke en sport, der sætter fokus på intelligens og det mentale aspekt.

Her er der flere gode muligheder: Skak, poker og backgammon er nok de bedste, og her er skak et godt bud, da spillet har fået langt mere opmærksomhed over de seneste par år, og da det er ufatteligt nemt at finde folk at spille med på nettet. Det behøver heller ikke kun at være online: Der er skakklubber rundt omkring i Danmark og andre europæiske lande. Så du kan også godt finde folk at spille med over et rigtigt skakbræt.

For at blive god til skak skal du være klog og kunne tænke taktisk. Men du skal også bruge tid på at øve, og hukommelse er vigtigt – især fordi man i høj grad skal huske på åbningstrækkene og generelt er det først som spillet skrider frem, at ens egen taktiske kreativitet kommer til udtryk.

Skak er et rigtigt sjovt spil, som også betegnes som en sport. Derfor fortjener den at blive nævnt blandt de bedste alternative sportsgrene du kan udøve.

admin

Lukket for kommentarer.