Beregn dit kalorieforbrug ved cykling

Beregn dit kalorieforbrug ved cykling

Cykling er en fantastisk måde at forbrænde kalorier på, uanset om du ønsker at tabe dig eller blot vil kunne spise is med god samvittighed. Men hvor mange kalorier forbrænder du egentlig, når du cykler?

Svaret afhænger naturligvis af en række forskellige faktorer. F.eks. din vægt, dit intensitetsniveau, distance og om du kører op ad bakker eller i fladt terræn. Men der er nogle generelle retningslinjer, du kan følge for at få en idé om, hvor mange kalorier du forbrænder. Generelt kan du forvente at forbrænde omkring 400-500 kalorier i timen, mens du cykler, men så simpelt kan det dog ikke stilles op.

Sådan beregner du din kalorieforbrænding

For at beregne, hvor mange kalorier du har forbrændt under cykling, skal du kende din vægt, turens varighed og intensitetsniveauet. Når du har disse oplysninger, skal du bruge denne formel: {Forbrændte kalorier} = {Vægt} x {Turens varighed} x {Intensitetsniveau}.

Hvis du bruger en fitness-tracker eller en app, vil den sandsynligvis foretage beregningerne for dig. Uanset hvad du bruger til at spore din forbrænding på cyklen, får du dog kun et præcist billede, hvis din tracker har alle nødvendige data til rådighed for at kunne udføre beregningen. Når du har alle data til rådighed, kan du beregne din kalorieforbrænding.

Sådan forbrænder du kalorier ved at cykle

Der er et par ting, du kan gøre for at øge din kalorieforbrænding, mens du cykler. Du kan øge intensiteten af din cykeltur, køre i længere tid eller tilføje nogle bakker eller sprinte i kortere intervaller. Hvis du virkelig vil maksimere din kalorieforbrænding, kan du prøve at kombinere cykling med andre øvelser som f.eks. løb eller vægtløftning, da ingen fysisk aktivitet giver optimale resultater, hvis aktiviteten står alene. Det handler på om at styrke og træne alle muskelgrupper. Cyklen er dog fordelagtig sammenlignet med f.eks. løb som enkeltstående aktivitet, da du får aktiveret langt flere musikgrupper på cyklen.

En god cykel er afgørende for din succes

Uanset om du cykler for at transportere dig eller har et decideret ønske om at smide de ekstra kilo på sidebene, er en god kvalitetscykel afgørende for din succes. Når man er glad for at cykle, så holder man hurtigt op med at fokusere ensidigt på afledte effekter som kalorieforbrænding. En god cykel sikrer dig med andre ord, at du får gjort cykling til en positiv rutine og en fast del af dit bevægelsesmønster. En kvalitetscykel gør dog ikke kun køreoplevelsen mere behagelig, den kan også gøre dig hurtigere og mere effektiv. Både i sadlen og i den generelle forbedring af din kondition, som du vil opnå, når du cykler regelmæssigt.

Bikeland.dk kan du finde din nye cykel, uanset om den er til motion eller daglig transport. Du finder alt fra racercykler til citybikes til både herrer og damer.

admin

Lukket for kommentarer.