Bliv klar til Wimbledon

Bliv klar til Wimbledon

Wimbledon er verdens ældste tennisturnering og regnes også gerne som sportens mest prestigefyldte turnering. Det er en stor bedrift at få lov at spille på den legendariske Centre Court-tennisbane, når der kæmpes om at være bedst på det lige så legendariske græstæppe.  

Wimbledon er fuld af traditioner, er er den eneste af de fire Grand Slam-turneringer, som fortsat spilles på græs. Den årligt tilbagevendende turnering foregår over to uger, og spillet traditionelt i slutningen af juni og starten af juli. Turneringen kulminerer med finalerne i damesingle og herresingle.

Wimbledon 2022

I 2022 bliver den 135. udgave af Wimbledon afviklet fra den 27. juni til den 10. juli 2022. Turneringen arrangers af All England Lawn Tennis and Croquet Club i London.

Udover hovedturneringen bliver der også afholdt juniorturneringer og turneringer for tidligere topspillere samt for kørestolsbrugere.

Centre Court er Wimbledon-anlæggets centrale og bedst kendte bane. Det er her de bedste spillere får lov at vise deres evner frem for publikum, ligesom det er på Centre Court alle finalerne spilles. Det er også her, at præmieoverrækkelsen finder sted.

Selvom det er verdens bedste tennisspillere, der samles til Wimbledon, er det ofte endt med, at det er vejret, der har fået en hovedrolle. Turneringens kampe er ofte blevet udskudt på grund af regn, og af denne grund blev Centre Court i 2009 forsynet med et skydetag, der skulle forhindre længere regnvejrsafbrydelser af kampene.

Lang historie og stolte traditioner

Den første Winbledon-turnering blev afholdt i 1877, hvor tenniskampene blev afholdt på et mindre græsareal mellem områdets jernbaneskinner. Siden er omgivelserne blevet mere prominente, og det samme kan siges om tilskuerne. Billetpriserne er således svimlende, hvis du gerne vil opleve verdensstjernerne på nærmeste hold.

Blandt de mange traditioner, der præger Wimbledon, er bl.a. reglen om, at tennisspillerne skal være klædt i hvidt. Når den britiske regent er til stede, skal spillerne desuden bukke eller neje, når de går ind på banen. Herudover anvendes der gamle tiltaleformer over for spillerne, ligesom maden, der serveres også er fyldt med traditioner.

Særlige regler

Mange ting er anderledes i Wimbledon, og det gælder også for pointsystemet. Modsat andre tennisturneringer, hvor der spilles om, hvem der først vinder to sæt vinder, spiller mændene i Wimbledon-turneringen om fem sæt. Et sæt består af seks partier, og den første, der vinder seks partier, har således vundet sættet.

Wimbledon er ikke blot en stor begivenhed i byen udenfor London, hvor turneringen tiltrækker knap en halv million tilskuere. På verdensplan følger mange millioner mennesker med i de spændende kampe. Vil du gerne blive endnu klogere på Wimbledon-turneringen, så kan du læse mere her.

admin

Lukket for kommentarer.