Camping i Silkeborg: Find den bedste campingplads

Camping i Silkeborg: Find den bedste campingplads

Når foråret nærmer sig, er det også tid til at gøre campingvognen klar. Men hvor skal turen gå hen? Der findes mange hyggelige byer og smukke naturområder i Danmark, og helt sikkert også nogle fantastiske steder, du aldrig før har været. Uanset om du planlægger en længere ferie eller blot et kortere weekendophold, så byder Danmark på mange skønne muligheder. En af mulighederne er naturskønne Silkeborg.

Campingpladser i Silkeborg

Der findes flere gode campingpladser i Silkeborg. Er du til bynære omgivelser, så kan du vælge Gudenåens Camping eller Silkeborg Sø Camping. Begge pladser ligger tæt på både vand og by.

Gudenåens Camping ligger ved den hyggelige park og marina, Indelukket, hvor man bl.a. kan nyde synes af de mange lystbåde, spille minigolf på landets ældste 18-hullers minigolfbane eller besøge det spændende Museum Jorn. Museets samling tæller en række af Asger Jorns mest berømte malerier og keramikværker.

Dyreparken og ferskvandsakvariet Aqua ligger også i gåafstand fra campingpladsen, og er oplagt at besøge for børnefamilier. Vil du gerne ud i naturen, så findes der mange gode vandrestier i området, ligesom det er muligt at bade eller sejle i kano på søerne. Der udlejes kanoer på campingpladsen.

Silkeborg Sø Camping ligger i den anden ende af byen, og har direkte adgang til Silkeborg Landsø. Det er muligt at bade fra en nyere badebro, eller spille adventuregolf på campingpladsen. Vil du gerne være aktiv, kan du leje kano på pladsen, eller gå en tur rundt om Langsøen. Turen rundt om søen er ca. 7 km og foregår på gode stier samt træbroer.

Skyttehusets Outdoor Camping

Udover de to bynære campingpladser findes der yderligere fire campingpladser tæt på Silkeborg. Den første er Skyttehusets Outdoor Camp, som ligger ved indsejlingen til Julsø – den største af Silkeborgsøerne. Omgivelserne er ganske rolige, for pladsen ligger langt ude i skoven.

Selvom der ligger huse på anden side af søen – som er ganske smal på dette punkt – så har campingpladsen ingen naboer, og I kan i stedet bruge tiden på at nyde naturen. Her findes flere gode vandreruter – bl.a. en god rute som bringer jer til Himmelbjerget.

Terrassen, Askhøj og Sejs

På den modsatte side af Gudenåen – i stationsbyen Laven – finder man Terrassen Camping. Pladsen ligger hævet over terrænet, og man har således en storslået udsigt over det bakkede område. Udover den smukke natur findes udsigtspunktet Gammelkol lige i nærheden. Fra det gamle voldanlæg har man et perfekt vue over søerne og Himmelbjerget. For cykelentusiaster som findes der flere gode bakker klos op ad campingpladsen.

Ikke langt fra Terrassen Camping ligger Askehøj camping – en charmerende skovcampingplads, hvor man virkelig kan være i fred fra larm og biltrafik. Vil du heller være tættere på byen, kan du overveje Sejs Bakkers Camping, som ligger i Silkeborg-forstaden Sejs. Her er I tæt på de majestætiske lyngbakker, Sindbjerg og Stoubjerg, som er oplagte til en vandretur.

 

admin

Lukket for kommentarer.