De ni bedste Kanye West Sneaker-samarbejder: Værd at hype?

De ni bedste Kanye West Sneaker-samarbejder: Værd at hype?

Kanye West er ikke en af dem, der er bange for at tage en risiko. Den nye kunstner har samarbejdet med folk som Beyoncé, Pharrell og Jay Z. Og selv om mange af hans projekter har fået blandede anmeldelser, har hans kærlighed til mode altid været tydelig. I år har Yeezus-rapperen indgået samarbejde med Adidas Originals, Nike og Vans. Wests sneakersamarbejder er et bevis på, at branchen nogle gange kan være et smukkere sted, end den ser ud til.

Alligevel er nogle samarbejder hypen værd. Ikke alle er lige så kontroversielle som Yeezy og Virgil Ablohs Off-White-samarbejde, og nogle er endda resultatet af en venskabelig aftale. Med det in mente har vi samlet de ni bedste Kanye West-sneakersamarbejder. Fra tidligere projekter til projekter, der stadig er på vej, tror vi, at du vil være enig i, at de er deres hype værd.

 

Yeezy Boost 350 V2

Yeezy Boost 350 V2 er den anden del af skoene i Kanye Wests Yeezy-linje. Sneakerne er designet af Kanye selv og har et frisk nyt look med et omvendt zebrastribet mønster, der minder om hans Nike Air Yeezy 2.

Kanye har skabt to forskellige styles, en sort og en hvid. Adidas-mærket har udgivet begge varianter i et begrænset oplag med kun 9.000 stk. af hver farveversion.

Skoen blev mødt med rosende anmeldelser fra både kritikere og fans og kan stadig findes på Adidas Originals’ hjemmeside til 220 USD.

 

Nike Air Yeezy 2

Yeezy 2 er en sko, der ikke behøver at blive forklaret. Denne sko kræver opmærksomhed og skriger på succes. Skoen var det andet samarbejde mellem Kanye West og Nike, hvor det første var Nike Air Yeezy i 2009. Dette var en begrænset udgivelse, hvor kun 10.000 par blev gjort tilgængelige til offentligt køb.

Skoene er designet med en “moonwalker”-inspireret silhuet og er udstyret med en LCD-skærm på siden af skoen, der viser bevægelige billeder i forskellige farver, når den lyser op. Alt dette for 245 dollars? Det er hver en øre værd.

 

Nike Air Yeezy 2 Gul

Nike Air Yeezy 2 Gul er nok et af de mest eftertragtede sneaker-samarbejder i historien. Dette 350 millioner dollars dyre partnerskab med Nike var et resultat af Wests kærlighed til design og sneakers. Rapperen afslørede, at han blev interesseret i mode, da han arbejdede i en Louis Vuitton-butik som teenager. I 2008 udgav Nike den originale Nike Air Yeezy i samarbejde med West, som blev solgt på 45 minutter på en auktion for 250.000 dollars.

I 2010 udgav West Nike Air Yeezy II med stor fanfare. Sneakeren skulle oprindeligt have været udgivet den 10. februar 2010, men lækkede billeder tvang Kanye til at rykke udgivelsesdatoen til den 23. december 2009. Desværre var det ikke alle, der ville have et par: Folk stod i kø uden for butikkerne og kæmpede for dem, og flere sko blev stjålet fra butikker i Chicago, før de kunne blive frigivet. I sidste ende blev der solgt mere end 500 par over hele verden inden for få minutter efter udgivelsen – hvilket gør det til et vellykket projekt.

 

 Adidas Yeezys

Adidas Yeezys anses for at være et af de bedste Kanye West-samarbejder med sneakers. For dem, der ikke ved det, er Yeezy en sko designet af Kanye og findes i tre farver: “Pirate Black”, “Moon Rock” og “Turtle Dove”. Skoen blev afsløret ved Yeezy Season 1-showet under New York Fashion Week i februar.

Skoen er blevet betragtet som en stor succes for både Adidas og Kanye West.

 

 Vans x Nike Air Yeezys

Det er ingen hemmelighed, at Kanye West er vild med Vans. Hans kærlighed til skofirmaet er veldokumenteret, og nu ved vi også hvorfor. I år gik West sammen med Nike for at skabe Vans x Nike Air Yeezys. Skoene fås i to farvevarianter – rød eller sort – og blev udgivet i Vans flagskibsbutik i Soho, New York City den 13. november 2015.

Selvom disse sneakers ikke er så kontroversielle som nogle af hans tidligere projekter, er de stadig hypen værd. Og hvad mere er, er at de kommer med et ikonisk design takket være Kanye Wests signatur Yeezy Boost-ydersål.

 

 Vans x Adidas Yeezys

Wests seneste samarbejde er nok det mest ventede. Rapperen er gået sammen med Vans for at udgive en serie Yeezy Boost 350 V2’er, der er helt eksklusive for mærket.

Kollektionen debuterede den 9. februar med et fælles modeshow sammen med Vans og Adidas Originals. Skoen har en sort mesh-overdel og en grøn stribe rundt om anklen, hvilket giver et nik til tidligere Adidas-modellers farvevarianter. Æstetisk set er den ikke så fed som Wests tidligere designs, men vi kan ikke benægte, at dette samarbejde er 100 procent hypen værd.

 

 Vans x Kanye West

Han er hiphoppens nuværende konge, og hans sneakersamarbejder er hypen værd. West samarbejdede med Nike om at skabe en “sneaker for folket”, men han har også et Vans-samarbejde.

West har været en ivrig bruger af Vans-sneakers siden han gik i mellemskolen, så det er ikke overraskende, at han til sidst ville samarbejde med firmaet. Projektet har den passende titel Vans x Kanye West og indeholder variationer af klassiske silhuetter som Old Skool- og Authentic-stilarter samt et par nye modeller som Era 59 og LXVI II.

Projektet opstod, efter at West altid havde drømt om læderversioner af Vans Authentic-stilen i læder. Det tog ham fem år at overbevise dem om at gøre hans drøm til virkelighed, men da de endelig gjorde det, var det det hele værd – læderet var endnu bedre, end han havde forestillet sig.

Adidas Originals x Kanye West NMD

I februar 2016 annoncerede Adidas Originals, at de ville samarbejde med Kanye West om en ny linje kaldet Yeezy Season 1, der ville være baseret på adidas’ populære NMD-silhuet, som er modelleret efter et 80’ernes løbesko-design. Skoen har ersatz Primeknit-overdel, der er lavet af strækbare garner. Dette gør det muligt for skoen at forme sig efter din fod for at give en god pasform, mens den stadig er let og åndbar.

Og det bedste ved det hele? De er udsolgt, før de rammer hylderne!

Kanye

 

Konklusion

Med den nylige udgivelse af sin Yeezy Boost 350 V2 “Beluga” sneaker har Kanye West vist sin mangfoldige stil og sine designfærdigheder, som har gjort ham til et kendt navn i fodtøjsbranchen. Og selvom han har samarbejdet med store mærker som Nike og Adidas, er det hans Vans-samarbejder, der virkelig er hypen værd. Fra hans Vans x Adidas Yeezy 2 til hans Vans x Nike Air Yeezy 2 Gul har Kanye Wests Vans-samarbejder været et hit blandt sneaker-entusiaster.

admin

Lukket for kommentarer.