Ny lov – der kommer hjelm-pligt på el-løbehjul

Ny lov – der kommer hjelm-pligt på el-løbehjul

Vær opmærksom på nye lovkrav vedrørende el løbehjul efter 1. januar 2022

Fra 1. januar 2022 bliver det lovpligtigt at køre med hjelm på el-løbehjul, skateboards med motor og andre mindre, motoriserede køretøjer. Det er naturligvis ikke noget, politikerne gør for at genere os, men et tiltag, de mener, er nødvendigt for sikkerheden i trafikken. 

Så, har du eller en, du kender, et af de populære el-løbehjul, skal der altså en hjelm på; ellers kan der vanke bøder. Bøderne kan altså undgås utroligt nemt, hvis du allerede nu investerer i en cykelhjelm.

Hvilken cykelhjelm er bedst?

I Danmark er der stramme krav til sikkerhedsgodkendelse af cykelhjelme, og alle de hjelme, du kan finde på ecykelhjelm.dk, er godkendt, så du kan føle dig sikker i trafikken. Der er et stort udvalg af cykelhjelme til børn, så du kan sørge for, at dine øjesten kommer sikkert frem på cykel, skateboard eller løbehjul.

Du kan finde en fin cykelhjelm til piger og en sej cykelhjelm til drenge, så alle i familien kan få lige den cykelhjelm, de bedst kan lide – og hvis hjelmen er i et design, ungerne kan lide, er der større chance for, at den kommer på (og bliver på, når du er uden for dit synsfelt).

Man kan altid bruge nogle gode forlygter

… Og baglygter – i det hele tager er lys på cyklen et must. Især om vinteren, hvor det kun er lyst nogle timer dagligt, er det nødvendigt med cykellygter både om morgenen og om eftermiddagen. Der findes et utal af billige lygter, der sagtens kan bruges, men på den lange bane vil du blive rigtig glad for at have en forlygte, der ikke bare sørger for, at du bliver set i trafikken, men faktisk også oplyser vejen foran dig, så du kan se, hvor du kører.

Og husk; selvom du og dine er forsigtige i trafikken, er alle andre det ikke nødvendigvis.

admin

Lukket for kommentarer.