Saadan fandt jeg en kontorstol til mig og min kollega

Saadan fandt jeg en kontorstol til mig og min kollega

Jeg deler kontor med en flink og rar kollega. Vi har forskellige arbejdstider, han arbejder primært om dagen og jeg om aftenen. Da snakken falt på at købe nye kontorstole, foreslå han om vi ikke skulle deles om det. Han brugte aligvel kontorstolen om dagen og jeg brugte den om aftenen. Så der var egentlig ikke nogen grund til at købe 2 nye stole ind. Lagde vi vores budget sammen kunne vi også få en dyre kontorstol og hermed sidde bedre. 

 

Problematik med justering

Jeg undersøgte så markedet for kontorstole, for at finde en passende stol til vores kontor. En kontorstol har åbenbart mange justeringsfunktioner og skal justeres til din krop for at give dig den nødvendige støtte. Såfremt man ikke justere, så belastes kroppen og man risikere skader. Det vil faktisk være ret irriterende hvis mig og min kollega hver dag skulle justere den til os selv. Det er ikke ligesom i en bil hvor man kan indstille og gemme sæde indstillingen. Her stødte jeg på nogle kontorstole som faktisk er lavet til deling. Prostole havde en kontorstol Malmstolen R4 og R7 som netop var egnet til arbejdspladser som deles om kontorstolen. Under info på følgende side, fandt jeg dette uddrag:

 

“Skal i deles om kontorstolen, vil mange justeringsmuligheder gøre mere skade end gavn. Til storrumskontorer anbefales universelle indstillinger, her har vi modeller fra Malmstolen som har en rygprofil som passer 95 % af brugerne, således at du dine ansatte uden justering sidder godt. At købe til privat brug er lidt anderledes end til erhverv, det ved vi alt om, kontakt os for rådgivning.

  • Kræver arbejdet bevægelighed, så overvej uden eller lav ryg.
  • Deles i om kontorstolene, så overvej en stol som er let at justere med universelle egenskaber. “

Kontorstole til deling har den egenskab at de har en universel ryg, som passer alle. Dette betyder at jeg ikke behøver at justere på lændestøtten, hver gang jeg overtager den fra min kollega. Det eneste jeg dog skal justere på er sædedybden.

Husk at se målene på stolen

Man skal huske at se målet på sædet samt hvor meget den kan skubes ud, for at se om den kan dække mit og min kollegas lår. Til sidste er der ryggens højde, hvor det er vigtigt at den dækker vores ryg. Heldgivis har vi næsten samme højde, så vi finder en stol som passer min ryg, da jeg er den højeste af os. Så der er lige lidt man skal justere på, men det overlever jeg nok. Da vi med vores samlede budget faktisk får en bedre stol. Vi lavede dog en aftale om at ingen af må sidde og spise på skrivebordet. Da det jo ikke vil være sjovt, hvis en af os snavser stolen for den anden.   

 

admin

Lukket for kommentarer.