Ulla fik en over tørsten.

Ulla fik en over tørsten.

Det kan være svært ikke at drikke, når man bor i Danmark. Vores kultur dikterer nærmest, at vi skal drikke, når vi kan komme til det. Det er ved samtlige lejligheder, anledninger, fester, begivenheder, koncerter og meget andet. Når noget skal fejres, skal det markeres, og her er alkohol stort set altid inkluderet. Det er lidt en underlig ting, og mange andre kulturer ude i verden forstår ikke vores drukkultur. Det kan være svært at sætte spørgsmålstegn ved, når man er vokset op med det, og at det bare er sådan, det nu en gang er. Men derfor kan vi sagtens forsøge at blive lidt klogere på det.

Betydningen i titlen

Når man får en tår over tørsten, betyder det, at man får tilpas meget alkohol, at man bliver beruset af det. Det er denne rus af berusning, som de fleste søger, for at få oplevelsen af at have det sjovere og mere festligt. Det er at smide hæmningerne, løsne mere op, kaste sig ud på dansegulvet eller i fællessang og være være- og levet i nuet. Det kan man naturligvis sagtens uden alkohol, men det er netop disse effekter, som de fleste søger, når de drikker alkohol.

Et alkoholforbrug kan ende med et misbrug

Når alkoholforbruget ender med et misbrug, betegnes en person som alkoholiker. Det bliver de, og det vil de for altid være. En alkoholiker er nemlig ikke udelukkende en person, der har et alkoholmisbrug. En alkoholiker er også en person, der måske er kommet videre og ud på den anden side, som ikke længere drikker. Denne type person betegner man som en alkoholiker, der har haft et vis antal dage uden alkohol. En afholdende alkoholiker.

Der er heldigvis hjælp at hente

Der er heldigvis hjælp at hente, hvis du kender en alkoholiker, eller hvis du selv drikker for meget. Der findes alkoholrådgivere, støttegrupper og andre tiltag, der foregår på forskellige måder. Hvilken måde, fremgang og metode, der fungerer for den enkelte, er meget individuelt. Det kan være, at en metode fungerer for nogen, da det er personlig rådgivning, hvor man har mere tid til den enkelte. Andre får mere ud af at sidde i en gruppe og høre på andres historier med mulighed for at støtte hinanden på kryds og tværs. Der findes altså ikke en bestemt opskrift eller et konkret svar på hjælpen, men den findes derude, så det er bare med at opsøge de forskellige muligheder, indtil du, eller en du kender, får den nødvendige hjælp.

admin

Lukket for kommentarer.