Undgå komplikationer med tandsættet

Undgå komplikationer med tandsættet

Hvis du gerne vil have sunde tænder igennem hele dit liv – eller så meget af det som overhovedet muligt – er der ingen vej uden om. Du er nødt ti at passe godt på dine tænder. Men hvordan gør man egentligt bedste det? Vi har talt med vores tandlæge i Greve, som giver gode råd til at pleje tænderne.

Børst to gang per dag

Hvis tænderne skal blive ved med at se fine og flotte ud, er det en forudsætning, at du renser dem for skidt og snavs. Alternativt kan skidtet og de forskellige rester fra mad og drikke give misfarvninger, huller i tænderne og meget mere.

Heldigvis er det ikke så svært igen at passe på sit tandsæt. Faktisk starter det ganske nemt med en grundig tandbørstning hver morgen og hver aften. På den måde kan du holde dine tænder rene, når du skal sove, ligesom du kan starte dagen med at rense dem igen (efter du har fået morgenmad), så du er klar til en ny dag.

Børst altid dine tænder i to minutter, når det er tid til at børste dem. På den måde er du sikker på, at du har tid nok til at nå forbi alle tænderne i både toppen og bunden af munden.

Brug tandtråd og evt. mundskyl

Udover at børste dine tænder grundigt, bør du give dem en tur med din tandtråd hver eneste dag. Gør det fortrinsvis om aftenen, hvis ikke du har tid både morgen og aften. Med tandtråden kan du nå ind imellem din tænder, hvor der også sidder skidt og gemmer sig. Dette skidt sidder dog typisk så gemt eller godt fast, at din almindelige tandbørste ikke kan nå det. Her er tandtråden dog super, fordi det kommer ind og fjerner.

Du kan også overveje at bruge en mundskyld. Det er med til at give friskere ånde og kan have en positiv virkning, som modvirker plak og tandsten.

Spis med omtanke

Foruden at pleje dine tænder godt, så undgå at spise for meget sukker eller bade dem i syreholdige eller søde drikke.

Det er ikke forbudt, man drik fortrinsvis vand og følg kostrådene.

admin

Lukket for kommentarer.