Vandscooterguiden til nybegynderen

Vandscooterguiden til nybegynderen

Går du og overvejer om vandscooteren er noget for dig? Så læs med her og få nogle gode tips til, hvordan du starter bedst muligt ud samt, hvad du skal være forberedt på når du beslutter dig for at sejle på den vandscooter. Forberedelsen er vigtig for at du får en rigtig god førstegangsoplevelse med vandscooteren, dertil er det et krav at du i Danmark har et vandscooterbevis. Dette kan man tage nogle kurser til, så man er sikker på at bestå vandscooterbeviset.

Men forberedelsen er vigtig. Du skal virkelig forberede dig ordentligt. Dette skyldes, at det ikke bare er som at hoppe op på en cykel, motorcykel eller bil. Følelsen er meget anderledes på grund af den tungere vægt som er på vandscooteren. Vi fortæller dig nogle af de bedste tips, som vi er stødt på når man sejler på en vandscooter og det vigtigste er at kunne håndtere bølgerne og hoppe på disse.

  1. Start langsomt

Der er ingen hast med at blive en professionel vandscooter sejler på 5 minutter. Så vær påpasselig og forsigtig de første gange du sejler på den vandscooter. En vandscooter har utrolig meget kraft, så føl dig sikker inden du hopper på bølgerne eller øger farten til maksimum.

  1. Se vejrudsigten

Det værste sted at lære at sejle vandscooter er, når bølgerne er over 4 fod. Det er bare for meget for en nybegyndere og vil være en meget ubehagelig førstegangsoplevelse, når man ikke har den fulde tryghed i at manøvrere en vandscooter.

  1. Sikkerheden

Mens du lærer at styre en vandscooter, så husk, at det kan være farligt grundet den store vægt og bølgernes modstand. Hav derfor altid sikkerhedsnøglen monteret, så det ikke går galt, hvis du skulle falde af vandscooteren.

Når du har ovenstående på plads og er en sikker afstand fra kysten, er det okay at øge din hastighed en smule og på den måde prøve kræfterne af med den hastighed en vandscooter kan sejle. Du skal dog stadig huske at blive indenfor din komfortzone og øve dig i at manøvrere. Øv dig i at vende og dreje i langsomme hastigheder, da det at blive god til at manøvrere en vandscooter også kræver at kroppen følger med. Men vigtigst af alt, husk at have det sjovt og så vil der ikke gå lang tid før du vil opleve at du kan ride igennem bølgerne med høje hastigheder på vandet.

admin

Lukket for kommentarer.